Sandhamn_Ulf_Grünbaum_Alamy_Stock_Photo_

© Ulf Grünbaum / Alamy Stock Photo

UTVECKLINGSRESAN

Att lösa utmaningar genom samverkan är som att genomföra en resa tillsammans. En resa där det finns många viljor och oväntade händelser på vägen. 

 

Ibland står vi inför särskilt svåra utmaningar. Inte nödvändigtvis för att de är tekniskt komplicerade eller väldigt kostsamma, utan för att ingen ensam kan lösa de. Då behöver resan från utmaning till utveckling planeras noggrant och utföras på ett metodiskt sätt.

 

Det är för dessa omständigheter som vi skapat Utvecklingsresan, en process för att möjliggöra att vi kommer i hamn på ett framgångsrikt sätt, även om vi ändrar kurs på vägen. 

Copyright-Skargardsstiftelsen-Huvudskars

© Per Blom / Skärgårdsstiftelsen

Under en Utvecklingsresa behöver man besluta sig om den gemensamma destinationen, utmaningar behöver definieras och förberedelser genomföras. Och när man väl kastat loss så behövs det samarbete och lösningsfokus för att navigera väder och vind, och möta allas behov på bästa sätt på färden. 

 

Den är avsedd för att Värmdös boende, företagare och tjänstepersoner ska kunna hitta flexibla lösningar för att göra skärgården levande och hållbar, nu och för framtida generationer.

Glada-Pelago-Stefan-Bremer-2.jpg

© Stefan Brémer

KONTAKT

Vill du undersöka hur vi kan samarbeta eller veta mer? Klicka på knappen och fyll i dina uppgifter så hör vi av oss snarast.

SAMARBETSPARTNERS

Vi är ett interdisciplinärt team från fyra organisationer som samarbetar för att samskapa en levande skärgård.

Med finansiering från: